Yüksek duvarlı bahçesiyle

Viktoryen Ev

Londra stüdyosu Nimtim Architects, Camberwell'de sıcak ve doğal malzeme paleti kullanarak yemyeşil duvarlarla çevrili bir bahçesi olan Victoria tarzı iki katlı bir evi yeniledi. Londra'nın güneyinde Myatt's Fields yakınlarında bulunan ve Walled Garden olarak adlandırılan ev, Minet Estate Conservation (Maden Mülkünün Korunması) alanının kısıtları gözetilerek daha fazla bağlantı ve açıklığın olduğu bir yapıya dönüştürülmüş. 

Nimtim Architects, evin arka cephesini bahçeye doğru genişleterek zemin katında, Duglas göknarı kirişlerle desteklenen bir tavanı olan geniş bir oturma, yemek ve mutfak alanı oluşturmuş. Arkadaki cömert açıklıklar bir odak noktası yaratarak, gözlerden uzak arka bahçeye kadar uzanan hala orijinal tuğla duvarla tanımlanmış yaşam alanlarını ve ana yatak odasını çerçeveliyor. İç mekânda da sıcak, toprak renkleri ağırlıklı bir malzeme paleti kullanılmış. Evin ön tarafında, eski oturma odası, kendi özel girişi ve mini mutfağı ile ek bir  misafir odasına dönüştürülmüş. 

Yukarıda, ana banyo ve yatak odasının yanında yer alan ve aşağıdaki uzantıya küçük bir balkondan bakan özel bir yaşam alanı bulunuyor. Burada yatak odaları, yaşam alanı ve bahçe arasında diyaloğa izin veren ahşap parmaklıklı bir iç balkonla yaratılmış. 

Mutfakta açıkta kalan tuğla, kaba sıva ve yükseltilmiş agrega beton zeminden oluşan bir palet, büyük arka pencerelerden giren ışığı yumuşatarak mekânlara sıcak, topraksı bir kalite katıyor. "Malzemelerin zengin ve zamansız ve müşterinin sanat, kitap ve mobilya koleksiyonuna bir fon sağlayacak kadar çarpıcı" olmasını amaçlayan mimarlar, Duglas göknarı ahşap bölmeler ve çıtalı döşeme tahtalarıyla ışığın nüfuz etmesine ve boşluklar arasından diğer tarafın görünmesine izin vererek bağlantı hissini güçlendirmiş. Stüdyo ayrıca, güneye bakan yönüne dayanıklı yeşillikler ve eğrelti otları arasında konumlandırılmış iki küçük oturma alanı ve bir gölet yaratarak dışarıdaki duvarlı bahçe konseptini geliştirmiş. 

Nimtim Architects, 2014 yılında Londra'da mimarlar Nimi Attanayake ve Tim O'Callaghan tarafından kuruldu. Stüdyo, Southwark'ta kontrplak bölmeli bir evin yenilenmesi ve pembe pencere çerçeveli mantar kaplı bir uzantı da dahil olmak üzere Londra genelinde birçok yenileme ve genişletme projesini tamamladı.

Fotoğraflar: Jim Stephenson

walled-garden-nimtim-architects-house-extension-4_col_0-1704x2130
walled-garden-nimtim-architects-house-extension-4_col_2-1704x2130
walled-garden-nimtim-architects-house-extension-4_col_3-1704x1363
walled-garden-nimtim-architects-house-extension-4_col_6-1704x1363
walled-garden-nimtim-architects-house-extension-london_dezeen_2364_col_3-1704x1363
walled-garden-nimtim-architects-house-extension-london_dezeen_2364_col_20-1704x2130

Yorum Yaz

{{user.tamisim}} {{user.tamisim}}